Milan gaat vol voor Lukaku: 'Chelsea legt vraagprijs van 40 miljoen euro vast'

Milan gaat vol voor Lukaku: 'Chelsea legt vraagprijs van 40 miljoen euro vast'

24-06-2023 10:16 Laatste update: 11:18
8

AC Milan maakt wel degelijk volop werk van Romelu Lukaku. In eerste instantie leek het onrealistisch dat onze landgenoot de (indirecte) overstap van stadsrivaal Internazionale zou maken, maar dat is niettemin de intentie van I Rossoneri. Gesprekken met Chelsea FC zijn aan de gang.

La Gazzetta dello Sport had het ballonnetje rond Milan en Lukaku eerder al opgelaten. Nu pakt de roze sportkrant groots uit. Uitgesmeerd over vier pagina's wordt het grote transferplan van Milan van naaldje tot draadje uit de doeken gedaan. De Italianen zouden dezer dagen rond de tafel zitten met Chelsea. The Blues hebben intussen ook een verkoopprijs bepaald: 40 miljoen euro.

Dat is een som die Milan binnenkort zal kunnen ophoesten, met dank aan Newcastle United. Dat staat op het punt om flink te betalen voor Sandro Tonali. Met de verse inkomsten hoopt Milan dan een nieuwe topspits in huis te halen, met Lukaku als eerste keuze. Dat zou toch een gevoelige deal zijn, aangezien de Rode Duivel de laatste jaren vooral bij Inter aan de bak kwam.

Datzelfde Inter staat nu met de rug tegen de muur, beschrijft La Gazzetta. Tot nu toe onderhandelde de club enkel met Chelsea over een mogelijke huurconstructie rond Lukaku. De Londenaren zijn het echter beu om hem uit te lenen. Gek genoeg schoot Inter deels zichzelf in de voet, meer bepaald door Marcus Thuram aan te trekken. De Franse spits was namelijk de eerste piste van ... Milan.