Saudi-Arabië nog lang niet klaar met kopen: 'De passie kent hier geen grenzen'

Saudi-Arabië nog lang niet klaar met kopen: 'De passie kent hier geen grenzen'

22-06-2023 23:45
10

In Saudi-Arabië zijn ze nog lang niet klaar met het halen van topspelers. Dat meldt Hafez Al-Medlej, hoofd marketing van de Saudische competitie, tegenover de Spaanse sportkrant AS. Ook verwacht de beleidsbepaler dat de Champions League een flinke tik gaat krijgen van de koopwoede in de oliestaat.

"Dit is nog maar het begin", vertelt Al-Medlej over het halen van de eerste topspelers naar de Saudi Pro League. "Vanaf nu zal elke beschikbare topspeler in de belangstelling staan van Saudische clubs. Een aantal jaar geleden gingen er ook veel topspelers naar China, maar dat was alleen maar marketing. Wij hebben een project, waarin we topspelers naar alle clubs in het land brengen. De passie voor het voetbal kent in Saudi-Arabië geen grenzen."

Volgens Al-Medlej gaat de vracht aan spelers die naar Saudi-Arabië vertrekken, nog grote gevolgen hebben. "De Champions League gaat hier een flinke tik van krijgen. Door het vertrek van al die topspelers gaat de competitie veel van zijn glans verliezen. Dat zag je al aan LaLiga toen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vertrokken. Qua sponsoring en televisiecontracten gaan ze in de problemen komen."

Ten slotte doet Al-Medlej nog een uitspraak over welke spelers er nog naar Saudi-Arabië moeten komen. "Hopelijk komt Bernardo Silva snel hierheen. We moeten ook gaan werken aan de komst van Mohamed Salah. Hij is heel populair in de Arabische voetbalwereld."