Carragher begrijpt het niet: 'City-ster Bernardo Silva op weg naar Saudi-Arabië'

Carragher begrijpt het niet: 'City-ster Bernardo Silva op weg naar Saudi-Arabië'

22-06-2023 11:14

Bernardo Silva zou weleens de volgende topspeler kunnen worden die naar Saudi-Arabië vertrekt. Volgens Marca is een deal voor de spelmaker van Manchester City 'bijna besloten'. Het zorgt voor grote frustratie bij Jamie Carragher.

Sterren als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en N'Golo Kanté werden al gepresenteerd in Saudi-Arabië en onder meer Chelsea-spelers Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy lijken spoedig te volgen. Dat ook Bernardo Silva voor het grote geld kiest, stuit echter op weerstand bij Carragher.

'Bernardo Silva zit in zijn piekjaren en was één van de beste spelers in Europa in de laatste vijf jaar', begint het Liverpool-icoon op Twitter. 'Ik maakte mij geen zorgen over de Saudi League toen ze dertigers vastlegden, een klein beetje toen ze spelers net onder de top aantrokken (Ruben Neves), maar als dit gebeurt dan voelt het als een game changer. Saudi-Arabië heeft golf en bokswedstrijden overgenomen, nu willen ze het voetbal overnemen! De sportswashing moet stoppen!'

Met zijn noodkreet maakt Carragher het nodige los. Overigens lijkt de berichtgeving van Marca nog wel wat voorbarig. Volgens Fabrizio Romano moet de 28-jarige Portugees de knoop over zijn toekomst nog doorhakken. Ook Paris Saint-Germain heeft de zinnen op hem gezet, maar Manchester City ziet Silva niet graag gaan.