Tedesco met de handen in het haar: “Spelers gevraagd geen kant te kiezen”

Tedesco met de handen in het haar: “Spelers gevraagd geen kant te kiezen”

19-06-2023 20:12
40

De situatie rond Thibaut Courtois bij de Rode Duivels houdt de gemoederen bezig. Tijdens een persconferentie heeft bondscoach Domenico Tedesco duidelijkheid gegeven.

Courtois verlaat het trainingskamp van de Rode Duivels door de aanvoerderskwestie. "Toen ik hier tekende, hadden we ideeën wie kapitein kon zijn. Thibaut was een van de eersten aan wie ik dacht. Ik hou van hem als keeper en als mens. We hebben een goede relatie. Voor mij is daar niets aan veranderd, maar hij heeft een moeilijke beslissing gemaakt. Het moet ook bij mij nog inzinken. Daarna zien we wel."

Ook de spelersgroep had vragen. "Ik weet niet of dit een invloed zal hebben op de relatie tussen Thibaut en de rest in de toekomst, ik hoop van niet. Tijdens het avondeten hadden de spelers wat vraagtekens. Ik heb iedereen gevraagd om geen kant te kiezen en te focussen op de wedstrijd. Dat zal ik ook doen na deze persconferentie."

Tedesco wilde zich niet uitlaten of de deur voor Courtois gesloten is, maar Matz Sels zal alvast in doel staan tegen Estland. “Matz Sels zal bij ons tussen de palen staan. Normaal zeg ik nooit wie speelt, maar zie het als een cadeautje voor jullie in dit geval”, citeert Het Laatste Nieuws.