Vandenbempt over Tedesco: “Je merkt flexibiliteit, hij maakt een goede indruk”

Vandenbempt over Tedesco: “Je merkt flexibiliteit, hij maakt een goede indruk”

18-06-2023 21:02
1

Peter Vandenbempt blikt terug op de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Oostenrijk. De Rode Duivels wisten in het Koning Boudewijnstadion niet te winnen van het stugge Oostenrijk, het werd 1-1. Vandenbempt spiegelt de huidige bondscoach Domenico Tedesco aan zijn voorganger Roberto Martinez.

Volgens Vandenbempt was het onderwerp van de kritiek op ex-bondscoach Martinez dat de Rode Duivels altijd op dezelfde manier speelden. “Bij deze coach merk je flexibiliteit, Tedesco probeert en wil België op een andere manier laten voetballen”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt meent ook dat Tedesco meer mogelijkheden biedt aan jonge talenten dan zijn voorganger Martinez. Zo liet Tedesco al drie Rode Duivels debuteren en stonden of kwamen er met Johan Bakayoko (20), Jérémy Doku (21), Aster Vranckx (20) en Ameen Al-Dakhil (21) jonge talenten in het veld. “Jonge jongens voelen dat ze, anders dan onder de vorige coach, kansen zullen krijgen”, vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt vergelijkt niet alleen de huidige met de vorige bondscoach, maar ook de afgelopen wedstrijd met de succesvolle wedstrijden tegen Zweden en Duitsland in maart. Vergeleken met Zweden en Duitsland was Oostenrijk misschien een stap achteruit of een teleurstelling, maar alles bij elkaar en zeker ook in zijn analyse op de persconferentie na de wedstrijd, maakt Tedesco best nog wel een goeie indruk”, besluit Vandenbempt.