UPDATE: 'Westerlo en Rommens akkoord, verdediger kan KRC Genk verlaten'

UPDATE: 'Westerlo en Rommens akkoord, verdediger kan KRC Genk verlaten'

16-06-2023 19:31 Laatste update: 30-06-2023 13:05
6

KRC Genk kan met Tuur Rommens nog een talent zien vertrekken. De kapitein van Jong Genk kan rekenen op interesse van KVC Westerlo.

Met dat nieuws komt Het Belang van Limburg naar buiten. Rommens was al even actief in de jeugd van Westerlo alvorens in 2012 weggeplukt te worden door Genk. Daar was hij een belangrijke pion in het elftal van Jong Genk, waar hij indruk wist te maken op Westerlo.

De Kemphanen zoeken na het vertrek van huurling Maxim De Cuyper nog naar een extra linksachter om voor concurrentie te zorgen op die positie. Rommens wordt gezien als de geschikte kandidaat om voor die concurrentie te zorgen. Het is echter niet bekend of het ook om een uitleenbeurt of definitieve transfer gaat.

Bij Genk moet Rommens ook niet meteen hopen op meer speelminuten. De club kan nog steeds rekenen op Gerardo Arteaga, terwijl ook Joris Kayembe inmiddels in huis werd gehaald.

Update: Volgens Gazet van Antwerpen is het nog maar een kwestie van tijd vooraleer Rommens wordt voorgesteld bij Westerlo. De verdediger heeft al een akkoord met De Kemphanen en ook een akkoord tussen beide clubs wordt snel verwacht. Daarmee wordt Rommens de vierde zomeraanwinst van Westerlo.