OFFICIEEL: Ajax haalt nieuwe trainer bij Sparta en stelt Steijn voor

OFFICIEEL: Ajax haalt nieuwe trainer bij Sparta en stelt Steijn voor

14-06-2023 11:15
1

Maurice Steijn is definitief de nieuwe trainer van Ajax. De Nederlandse topclubs verbaast vriend en vijand met de komst van de 49-jarige coach, die een contract voor drie seizoenen heeft getekend.

Ajax nam onlangs afscheid van interim-trainer John Heitinga. Meteen viel de naam van Peter Bosz, maar een terugkeer werd niet concreet en hij ging bij PSV aan de slag. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat neigde naar een buitenlandse coach en sprak met Kjetil Knutsen van FK Bodø/Glimt, maar een deal met de Noor ketste af.

Vervolgens kwam naar buiten dat Steijn de nieuwe trainer moest worden in Amsterdam. Het veroorzaakte een schokgolf onder de achterban, maar Ajax raakte overtuigd door zijn prestaties bij Sparta. Hij behield de Rotterdammers vorig jaar op miraculeuze wijze voor de Eredivisie door tien punten te pakken in de laatste vier duels. Het succesverhaal kreeg dit seizoen een vervolg met de zesde plaats. Bovendien greep Sparta op een haar na naast een Europees ticket.

Steijn stond eerder aan het roer bij ADO Den Haag, VVV-Venlo, Al Wahda en NAC Breda. Sparta ontvangt een afkoopsom voor Steijn, die in de Johan Cruijff Arena zal worden bijgestaan door Bakkati.