Joos over transfer Tielemans: “Verstandige keuze, hebben de wind in de zeilen”

Joos over transfer Tielemans: “Verstandige keuze, hebben de wind in de zeilen”

12-06-2023 18:35

Filip Joos reageert op de transfer van Rode Duivel Youri Tielemans. Tielemans zijn contract liep af bij Leicester City en de middenvelder heeft besloten om zijn voetbalcarrière voort te zetten bij Aston Villa. Volgens Joos heeft Tielemans hiermee een verstandige keuze gemaakt.

Joos is zeer te spreken over de keuze van Tielemans. Volgens de analist heeft Aston Villa een erg sterke tweede seizoenshelft gespeeld in de Premier League en moet de degradatie van Leicester City ook niet vergeten worden. "Ik vind het een heel verstandige keuze. Aston Villa heeft de wind in de zeilen en met Unai Emery staat er een geweldige coach aan het roer", vertelt Joos via Sporza.

Joos gelooft ook dat de hoofdtrainer een cruciale factor speelt in de keuze van Tielemans. Zo was er ook serieuze interesse vanuit AS Roma, maar volgens Joos had dat weleens buigen of barsten kunnen zijn. "En met het voetbal van José Mourinho had het wel eens barsten kunnen zijn. Emery zit even strak op zijn spelers, maar wel vanuit een voetbalgedachte. Dat lijkt me een geweldige keuze", deelt Joos.

Bij Aston Villa wordt Tielemans herenigd met landgenoot Leander Dendoncker. Beide spelers hebben eerder samengespeeld bij RSC Anderlecht. Beide spelers zijn ook opgeroepen voor de Rode Duivels. Er worden twee EK-kwalificatiewedstrijden afgewerkt tegen Oostenrijk en Estland.