Head of Scouting Gent over Gerkens: Mentaliteit op het veld, loopvolume en prof''

Head of Scouting Gent over Gerkens: "Mentaliteit op het veld, loopvolume en prof''

12-06-2023 17:40 Laatste update: 17:56
1

Pieter Gerkens is de nieuwste aanwinst van KAA Gent. Gerkens komt over van Royal Antwerp FC en moet het middenveld gaan versterken. Head of Scouting Samuel Cardenas vertelde over de redenen om Gerkens naar Gent toe te halen.

"We waren op zoek naar nog een Belg in het team en hebben met Pieter de passende aanvulling gevonden. Het is een voordeel dat onze coach al eerder met Pieter heeft gewerkt en hem door en door kent", vertelde Cardenas over de samenwerking tussen Vanhaezebrouck en Gerkens bij RSC Anderlecht toendertijd.

"Pieter is op en top prof maar ook een speler die zijn mentaliteit toont op het veld met zijn grinta, hoge loopvolume en verticale loopacties. Zijn flexibiliteit biedt opties op het middenveld. We zijn dus blij met zijn komst en kijken ernaar uit om hem bij ons te zien presteren", aldus de Head of Scouting over de kwaliteiten waarvoor Gerkens naar Gent is gehaald.

Gerkens speelde dit seizoen 19 Jupiler Pro League-matchen voor Antwerp en wist daarin 1 maal te scoren en 2 assists te geven. De matchen waren grotendeels voor de wintermercato vanwege een spierblessure tijdens de tweede seizoenshelft.