Standard zoekt opvolger Deila: 'Duitser komt niet, Geraerts nu bovenaan de lijst'

Standard zoekt opvolger Deila: 'Duitser komt niet, Geraerts nu bovenaan de lijst'

10-06-2023 11:46
6

Standard Luik is na het vertrek van Ronny Deila koortsachtig op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Verschillende pistes liggen open, maar helemaal bovenaan het lijstje zou een bekende naam prijken: Karel Geraerts. De trainer van Union Saint-Gilloise is de natte droom van het Luikse bestuur.

Volgens La Dernière Heure bekijkt Standard momenteel de mogelijkheden om een poging te wagen. De link met Geraerts valt uiteraard niet ver te zoeken, aangezien de gewezen middenvelder in zijn spelerscarrière hoge toppen scheerde op Sclessin. Daar was hij ook bijzonder geliefd bij de aanhang. In zijn eerste seizoen bij Union heeft Geraerts alvast bewezen uit het goede hout gesneden te zijn. De vraag rijst uiteraard of hij een titelkandidaat wil inruilen voor een ploeg die uiteindelijk als zevende is geëindigd. Bovendien lijken er in Luik niet zoveel financiële middelen voor handen.

Geraerts is niet de eerste piste die Standard bewandelt. Eerder zocht het haar heil al in Duitsland. Gerrardo Seoane stond ook hoog op de verlanglijst, maar de ex-trainer van Bayer Leverkusen heeft intussen getekend bij Borussia Mönchengladbach. Verder wordt ook de naam van Vince Euvrard, die met RWDM de promotie naar de JPL bewerkstelligde, regelmatig genoemd. LDH beweert echter dat hij zichzelf heeft aangeboden bij de Luikenaars, en niet omgekeerd.