Cercle pakt driepunter tegen Westerlo na leuk schouwspel en eigen doelpunt

03-06-2023 22:23
7

Cercle Brugge en KVC Westerlo hebben in hun laatste wedstrijd van het seizoen toch nog voor mooi voetbal kunnen zorgen. Beide ploegen maakten er nog een mooi schouwspel, maar kwamen niet aan veel treffers. Een eigen doelpunt van Lukas Van Eenoo en een late treffer van Gboho bezegelden het lot van Westerlo: 2-0.

Een duel zonder echte inzet, maar het zorgde daarom niet voor een slechte partij. Cercle Brugge en KVC Westerlo zorgden nog één keer voor een leuke partij met flink wat wil om er toch nog iets mooi van te maken.

Het ging mooi op en neer in het Jan Breydelstadion, met wel kansen voor beide ploegen, maar geen efficiëntie. Gillekens en Majecki wisten hun netten met enkele knappe reddingen schoon te houden en voor een 0-0 gelijke stand te zorgen bij rust.

In de tweede helft was Cercle Brugge de gevaarlijkste ploeg, maar een echte herhaling van die eerste 45 minuten kregen we niet meteen. Veel pogingen om tot kansen te komen, weinig ook echt grote mogelijkheden voor beide ploegen.

Het moest uiteindelijk van een eigen voet komen om nog een doelpunt te zien. Iets minder dan een kwartier voor tijd werkte Lukas Van Eenoo de bal in eigen doel en kwam Cercle Brugge op voorsprong. In het slot wist Ghoho er uiteindelijk ook nog 2-0 van te maken, de eindstand.