'Onbekende Belg' Bidaoui promoveert naar Serie A: Hopelijk veel speelgelegenheid

'Onbekende Belg' Bidaoui promoveert naar Serie A: "Hopelijk veel speelgelegenheid"

02-06-2023 16:31

De Serie A heeft met Romelu Lukaku, Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere al enkele Belgen die hun brood verdienen in de hoogste Italiaanse competitie. Daar komt er met Soufiane Bidaoui volgend seizoen ook nog eentje bij.

De in Etterbeek geboren Bidaoui komt momenteel uit voor Frosinone, waarmee hij zich wist te verzekeren van promotie naar de Serie A. De ex-speler van KVC Westerlo en Lierse SK zal zich mogen meten tegen ploegen zoals Juventus en AC Milan, al is het niet de eerste keer voor de 33-jarige flankaanvaller.

Zo werd hij in de zomer van 2013 al naar Italië gehaald door Parma, waar hij vier keer mocht meedoen in de Serie A. Een grote doorbraak kwam er niet en na het faillissement van de club en avonturen bij Avellino, Spezia en Ascoli belandde hij begin 2023 uiteindelijk bij Frosinone.

Italië vs België
Zijn keuze om naar Italië te verhuizen heeft hij zich ook verre van beklaagd. "Toen ik jong was, ben ik nooit naar Italië geweest. Ik heb het er echt wel naar mijn zin", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik woon samen met mijn kat in een appartement op een uurtje rijden van Rome en ondertussen praat ik perfect Italiaans. Het is altijd mooi weer en de Italiaanse keuken behoort tot de beste van de wereld", geeft hij aan.

Toch is hij ons land nog niet vergeten en sluit hij een terugkeer in de toekomst ook niet uit. "Telkens ik vrij ben, probeer ik op bezoek te gaan bij mijn familie in België. Voor komend seizoen hoop ik zoveel mogelijk spelgelegenheid te krijgen in de Serie A. Wie weet sluit ik op langere termijn mijn loopbaan af in België", besluit hij.