Onana hoopvol over Rode Duivels: “We kunnen het heel ver schoppen”

Onana hoopvol over Rode Duivels: “We kunnen het heel ver schoppen”

31-05-2023 18:12
4

Amadou Onana speelde een schitterend seizoen. De Rode Duivel heeft zich in de belangstelling gespeeld van een aantal grote clubs. Hij deed dit niet alleen door Everton te helpen in haar strijd om het behoud, maar ook door zijn rol bij de Rode Duivels.

De middenvelder van de Rode Duivels gaat in gesprek met L’Equipe. Hij blikt terug op zijn eerste seizoen bij de Toffees en is dankbaar voor de kansen in de nationale ploeg. De middenvelder was overduidelijk een gemis in de fatale partij tegen Kroatië. Zijn fysieke impact ontbrak duidelijk bij de Rode Duivels. "Mijn enige spijt is dat ik het team niet heb kunnen helpen. Het hoort bij mijn leerproces. Ik zal ervan leren. Het was mijn eerste grote toernooi", vertelt hij.

Martinez heeft hem een startplaats gegeven als nummer acht van België. Domenico Tedesco lijkt hem de sleutels van de verdediging te willen geven. "We hebben de perfecte coach gevonden voor een nieuw tijdperk te starten", zegt de middenvelder. "Met zo'n jonge groep heb je een bepaalde mate van communicatie nodig. Hij is nogal een psycholoog. Het zal wat tijd kosten om alles onder de knie te krijgen. Onze eerste twee wedstrijden waren alvast vruchtbaar."

Onana lijkt nu al een sleutelfiguur te zijn voor Tedesco’s mannen. Zijn doel is alvast duidelijk: trofeeën winnen. "Met deze ruggengraat kunnen we het heel ver schoppen: de beste doelman ter wereld, Thibaut Courtois, de beste spelverdeler, Kevin De Bruyne.”