KRC Genk houdt haar titelkansen gaaf met zege op Club Brugge

KRC Genk houdt haar titelkansen gaaf met zege op Club Brugge

28-05-2023 20:29 Laatste update: 20:29
157

KRC Genk heeft haar plicht vervuld op het veld van Club Brugge. Het won daar met 1-3 en maakt dus nog altijd kans om kampioen te worden. 

Club Brugge speelt nergens meer voor, maar begon toch gretig aan de partij. Een vroege poging van Vermant ging via doelman Vandevoordt op het doelhout. De eerste kans voor KRC Genk was wél raak. Paintsil maakte zijn zestiende van het doelpunt met een beheerste volley. Opvallend genoeg leidde dat tot gejuich van de thuisfans. 

Club liet het niet aan haar hart komen en kon voor het halfuur dreigen via Rits. Arteaga kon zijn poging nog van de lijn keren. Het was tekenend voor de eerste helft van Club, dat verdienstelijk speelde maar weinig efficiënt was in het strafschopgebied.

Ook na de pauze bleek Club zoeken naar een doelpunt. De ingevallen Buchanan kon uithalen na een uitstekende aanval, maar besloot net naast. De goal van Club kon niet uitblijven. Iets na het uur kon Vanaken toch voorbij Vandevoordt raken na een corner.

In het slotkwartier moest KRC Genk alles op alles zetten. Na een rommelige fase voor doel mocht Hrosovsky het nog eens proberen. Zijn eerste poging werd afgeblokt, maar de herkansing ging onhoudbaar binnen. Paintsil kon even later de match doodmaken met zijn 1-3. De 2-3 van Rits werd nog afgekeurd voor buitenspel.

KRC Genk maakt nog steeds kans op de landstitel, al blijft het wel de outsider. Het verschil met Antwerp én Union is nu één punt.