Valenne over exit Deila naar Club Brugge: “Hij vult de kleedkamer”

Valenne over exit Deila naar Club Brugge: “Hij vult de kleedkamer”

28-05-2023 13:45
1

Ronny Deila zat zaterdag, door zijn vertrek naar Club Brugge, niet op de bank bij Standard. Geoffrey Valenne had een nogal chaotische eerste dag op de bank bij Standard met een 0-4 nederlaag. Als interim-coach na het vertrek van Deila sprak Valenne met DH Sport.

"Deze rol overnemen is momenteel ondankbaar. Maar ik werk voor Standard”, klinkt het bij Valenne. “We hebben ons best gedaan om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. De spelers reageerden goed op de training en ik verwachtte iets positiefs van hen. Dat was niet het geval…”

De coach ging vervolgens in op het vertrek van Deila. "Wat er in de loop van de week gebeurd is, is heel ingewikkeld. Veel spelers hielden van de coach. Ineens moesten we de knop omzetten”, geeft Valenne aan. “Helaas werden de spelers getroffen door zijn vertrek. Omgaan met het vertrek van een coach is nooit gemakkelijk, zeker niet als het goed gaat. Deila was symbolisch en charismatisch. Deila nam enorm veel ruimte in beslag in de kleedkamer.”

"Ik heb veel van hem geleerd. Dat is voetbal. hij heeft zijn beslissing genomen en ik respecteer die, want menselijkerwijs heeft iedereen het recht om beslissingen te nemen. Maar ik ben teleurgesteld", besluit Valenne.