Spaanse politie doet vier aanhoudingen na ophangen Vinicius-pop

Spaanse politie doet vier aanhoudingen na ophangen Vinicius-pop

23 mei - 12:46
3

Er zijn dinsdag vier personen aangehouden vanwege het ophangen van een pop met een shirt van Real Madrid-vleugelaanvaller Vinícius Júnior eind januari. De arrestaties werden twee dagen na het racistische incident bij Valencia verricht.

Vinícius kreeg te maken met racistische beledigingen van toeschouwers in het Mestalla. Het leidde tot verontwaardiging over de hele wereld. 'Spanje behoort toe aan de racisten’, zei de Braziliaan na afloop van de wedstrijd via sociale media.

De vier personen die zijn opgepakt hebben verband met de wedstrijd Real Madrid - Atletico Madrid (3-1) op 26 januari. Tijdens het bekerduel werd een pop met het shirt van Vinícius aan een brug opgehangen. Daarboven stond de tekst 'Madrid haat Real'. Na het incident startte de Spaanse politie een onderzoek.

De verdachten worden beschuldigd van een 'haatmisdrijf', de categorie van criminele overtredingen in Spanje. Hieronder vallen onder racistische uitingen. "Drie van de vier beschuldigden maken deel uit van een ultragroepering van een Madrileense club", aldus de Spaanse politie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s