Lukaku openhartig over Rode Duivels: Ik balanceerde op randje

Lukaku openhartig over Rode Duivels: "Ik balanceerde op randje"

17-05-2023 08:16
32

Romelu Lukaku ging even langs bij CBS Sports na de gewonnen derby tegen AC Milan. Daar kwam hij Thierry Henry tegen. Lukaku heeft duidelijk een uitstekende band met de voormalige assistent-bondscoach. 

Lukaku heeft veel opgestoken van Henry. "Of ik samenwerken met Henry mis? Ja. Hij is zeer old school. Erg strikt. Toen ik hem ontmoette, vroeg ik hem rechtuit om mij te helpen. Ik wilde het weten van hém: wat kan ik beter doen? Ik ben hem zo ontzettend dankbaar. Hij vertelde de dingen die ik wilde horen. Ik heb er niets aan om gepamperd te worden."

Ook na het WK in Qatar had Lukaku nog veel contact met hem. Dat was ook nodig. "Ik heb me geforceerd om het WK te halen. Jullie konden zien dat ik niet was hoe ik hoorde te zijn. Na dat WK kende ik bijzonder zware weken. Voor het eerst in vijftien jaar balanceerde ik op het randje. Ik liet mijn land in de steek. We wisten allemaal, als speler en als staf, dat dit onze laatste kans was. Maar de manier waarop we er dan uitgingen... Ik had het er mentaal moeilijk mee."