Vandewalle: 'Club Brugge blijft de sleutel in handen houden'

Vandewalle: 'Club Brugge blijft de sleutel in handen houden'

15-05-2023 08:00 Laatste update: 08:17
14

Club Brugge ging zeer ongelukkig onderuit tegen Royal Antwerp FC afgelopen zondag (3-2). Toch viel er weinig aan te merken op de mentaliteit waarmee Club Brugge de wedstrijd speelde. Vandewalle denkt dat de club een belangrijke rol gaat spelen in wie er met de Jupiler Pro League-titel vandoor gaat.

'Hoe het in de laatste minuut een hoekschop weggaf, waardoor Antwerp alsnog de drie punten binnenhaalde, dat was de vorige seizoenen ondenkbaar', schreef de analist in Het Nieuwsblad over waarin Club Brugge dit seizoen verschilt met andere seizoenen.

Toch denkt Vandewalle dat Club Brugge een belangrijke rol blijft spelen. 'Club Brugge blijft de sleutel in handen houden. De uittredende landskampioen deed er alles aan om de nul in deze Champions' Play-offs weg te vegen', pende Vandewalle over de club die niet meer meedoet om de titel, maar nog wel voor de eer speelt in Play-Offs 1 en dat ook laat zien.

'Als Vrancken het deze week in de hoofden van zijn spelers nog kan omdraaien en Club met dezelfde gretigheid zondag Antwerp ontvangt, kan er nog veel', aldus Vandewalle, die meende dat de strijd om het kampioenschap nog alle kanten op kan voor KRC Genk, Union SG en Antwerp met een gretig Club Brugge.

De andere match in Play-Offs 1 werd gewonnen door Union SG met 3-0 van KRC Genk. Daardoor staat Antwerp nu op 45 punten en volgt Union met slechts 1 punt achterstand.