Union klopt Genk: We mogen niet meer missen na het verlies tegen Antwerp

Union klopt Genk: "We mogen niet meer missen na het verlies tegen Antwerp"

14-05-2023 21:59
20

Uitgeschakeld is KRC Genk nog niet, maar na de 3-0-nederlaag in het Dudenpark lijken Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise een streepje voor te hebben in de razend spannende titeldebatten. Die laatste club startte nochtans met een nederlaag aan de Champions' Play-Off. Na een zes op zes zit alles er nog in, beseft ook Karel Geraerts.

Union heeft haar rug dus kunnen rechten. Na een overwinning in Brugge volgde nu de scalp van Genk. Hoewel de titelstrijd nog lang niet beslecht is, mogen de Brusselaars even vieren."Union staat gekend voor veel emotie. Als je niet geniet van overwinningen, ga je heel eenzaam en ongelukkig achterblijven", gaf Geraerts bij Sporza een boodschap mee aan de fans.

Er stond veel druk op de ketel, maar de wedstrijd tegen Genk werd grotendeels een goed-nieuws-show. "De overwinning oogt prachtig, drie keer scoren en clean sheet. Maar het belangrijkste zijn de drie punten, tegen een moeilijke tegenstander. Team spirit is het grote verschil met de match tegen Antwerp, dag en nacht vergeleken met vandaag", blikt Geraerts nog eens terug op de openingsspeeldag van deze Play-Offs.

Sindsdien is The Great Old foutloos gebleken, waardoor het nog altijd aan de leiding gaat, met één punt voorsprong op Union. "We hebben gedaan wat moest gebeuren, we mogen niet meer missen na het verlies tegen Antwerp", luidt de duidelijke opdracht van Geraerts. Volgende missie is een bezoek aan Genk.