Wees er maar zeker van dat we jacht zullen maken op Anderlecht

"Wees er maar zeker van dat we jacht zullen maken op Anderlecht"

14-05-2023 19:00
25

RWDM is kampioen in 1B en gaat dus naar de Jupiler Pro League. De Amerikaanse eigenaar John Textor ziet het groot en wil Anderlecht naar de kroon steken. 

"Dit is fantastisch", vertelde Textor na de promotie bij Het Nieuwsblad. "Kijk naar die blije mensen: hoe kun je niet van deze club houden? Alle puzzelstukjes vielen op het juiste moment in elkaar. We begonnen aan het nieuwe seizoen met dertien spelers en na vijf speeldagen stonden we zevende, maar we hebben veel hulp gekregen van ons netwerk en zijn in onze missie geslaagd: kampioen spelen."

Op termijn wil Textor natuurlijk nog een pak meer.  "Wees er maar zeker van dat we jacht zullen maken op Anderlecht. Damn sure. Why not? Ik zeg het u: ooit winnen we een titel in 1A. Al kan het dat de jongens die ons die prijs zullen bezorgen nu nog maar vijftie jaar zijn", nuanceert hij wel nog.

Textor zou een vermogen hebben van ongeveer 250 miljoen euro. Naast RWDM heeft de Amerikaan ook nog Olympique Lyon, Botafogo en aandelen van Crystal Palace in zijn portefeuille zitten.