Opvolger van David? 'Scouts van Lille zitten op de tribune voor Orban'

Opvolger van David? 'Scouts van Lille zitten op de tribune voor Orban'

14-05-2023 12:00
9

Gift Orban heeft opnieuw het verschil gemaakt voor KAA Gent. Hij scoorde een hattrick tegen Cercle Brugge en zit nu al aan negentien goals voor de Buffalo's. Dat hebben ook heel wat buitenlandse clubs al gezien, waaronder Lille.

"Gift was een risico om hem al op zo jonge leeftijd aan te trekken", vertelt zijn coach Hein Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad. "Als hij bij ons was gestart met de mindere periode die hij onlangs kende, was er misschien al reactie gekomen van het publiek of mensen errond, dat hij niet genoeg was. Hij kende het geluk dat hij ze er meteen in vlamde. Dan mag je al eens een mindere periode kennen. Nu is hij weer in gang geschoten. Gift is een fenomeen."

De vraag is wel of Orban ook volgend seizoen blijft. Zaterdag zaten er opnieuw scouts voor hem op de tribune, onder meer van Lille. Die club haalde Jonathan David al weg bij KAA Gent voor 32 miljoen euro, nog altijd de recordtransfer van de Buffalo's. "Daar gaan we het niet over hebben", zei Vanhaezebrouck echter resoluut na de wedstrijd.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan Orban zelfs nog topschutter worden. Hij staat momenteel drie goals achter op zijn ploegmaat Hugo Cuypers. Ayase Ueda (Cercle Brugge) zit dan weer aan twintig doelpunten.