Antwerp-target Blind laat zich uit over volgende stap: Alles moet kloppen

Antwerp-target Blind laat zich uit over volgende stap: "Alles moet kloppen"

13-05-2023 17:00
5

Daley Blind heeft zich uitgelaten over zijn toekomst. De Bayern München-verdediger is komende zomer transfervrij en erkent dat dit op zijn leeftijd voor 'een bepaalde spanning' zorgt.

Blind is 33 en staat voor een vertrek uit Duitsland. Onder andere Royal Antwerp FC toont grote interesse, al lijkt Blind zelf nog geen keuze te hebben gemaakt. "Omdat de kans heel groot is dat ik niet bij Bayern blijf, moet ik om me heen gaan kijken", zegt hij in de podcast Football is Life. "Ik ben transfervrij en er zijn meerdere opties. Ik ga de komende maand alles op een rijtje zetten en dan hopelijk de juiste keuze maken. Het is een spannende, maar ook onzekere periode."

De linkspoot erkent dat zijn situatie 'niet echt wenselijk' is. Toch kan hij ermee omgaan. "Ik heb me er al vanaf de winter op voorbereid, dus ik maak me er niet heel druk om. Ik heb dit seizoen niet zo'n hele grote rol wat betreft speeltijd. Op de achtergrond kan ik me dus rustig oriënteren."

"Maar goed, het brengt toch een bepaalde spanning en onzekerheid met zich mee. In jouw ogen moet alles kloppen. Klopt iets niet, wat ga je dan doen?", vraagt Blind zich af. "Wil je wachten? Hoe lang wil je wachten? Waarop wil je wachten? Komt er nog iets beters, ja of nee? Komt er een club uit La Liga? Komt er een club uit Saudi-Arabië? Je gaat alles op een rijtje zetten."