RC Lens en Openda houden titelstrijd spannend na winst tegen Stade Reims

12-05-2023 23:01 Laatste update: 23:05
2

RC Lens en Loïs Openda blijven het spannend houden in de Ligue 1. In het duel tegen Stade de Reims kwam het wel op achterstand, maar wist het dat nog om te zetten in winst: 2-1.

Bij Stade de Reims kregen we met Maxime Busi en Thomas Foket twee landgenoten in de basis, terwijl ook Junya Ito (ex-KRC Genk) en Emmanuel Agbadou (ex-Eupen) aan de partij begonnen. Bij RC Lens was het vooral uitkijken naar Loïs Openda (ex-Club Brugge), die dit seizoen niet stopt met scoren.

We kregen een gelijkopgaande partij, met twee ploegen die enkele kansjes bij elkaar wist te voetballen. RC Lens kreeg het na twintig minuten echter wat moeilijker nadat Kevin Danso een penaltyfout beging die hem een rode kaart opleverde. Folarin Balogun maakte er ook 0-1 van.

Het was echter niet de enige penaltyfout in de partij. Nog voor de rust beging ook Agbadou een fout en kreeg RC Lens een strafschop, die werd benut door Przemyslaw Frankowski. Lens kwam het bst uit de kleedkamer en zag dat ook beloond worden met een treffer op Fofana

Een kwartier voor tijd leek Stade de Reims een nieuwe strafschop te krijgen, maar na een ingreep van de VAR kwam die er niet. Het bleef daardoor uiteindelijk toch 2-1. Door de zege blijft Lens op de tweede plek staan en telt het 75 punten, vijf meer dan eerste achtervolger Olympique Marseille. Het komt ook tot op drie punten van PSG, dat later nog in actie komt.