Vandenbempt na Antwerp-Genk: “Hoe Genk zich heeft laten verraden door emoties”

Vandenbempt na Antwerp-Genk: “Hoe Genk zich heeft laten verraden door emoties”

08-05-2023 21:15
6

Peter Vandenbempt blikt terug op de kraker tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. Genk kwam op voorsprong via Mark McKenzie, maar Antwerp wist met 2-1 te winnen via doelpunten van Michel Ange Balikwisha en Toby Alderweireld. Vandenbempt reageert op het verlies van Genk.

Vandenbempt vindt dat Genk vooral rustig moet blijven nu het de koppositie is verloren aan Antwerp. “Rustig blijven is de boodschap in Genk, Genk moet zich afvragen waarom zowat alle bepalende spelers onder hun niveau zijn gebleven”, vertelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt meent ook dat Genk en hoofdtrainer Wouter Vrancken moeite hadden met het publiek van Antwerp. Vandenbempt is van mening dat de twijfel in de coaching oversloeg op de spelers. “Wouter Vrancken en zijn staf stonden te nerveus te coachen, dat zette zich over op de ploeg”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt denkt dat Genk vooral verloren heeft doordat het de rust niet kon bewaren tegen het Antwerp van hoofdtrainer Mark van Bommel. “Genk moet zich afvragen hoe het zich heeft laten verraden door de emoties. Waarom is het niet rustig gebleven bij de spelletjes die gespeeld werden?”, besluit Vandenbempt.