Man United sukkelt opnieuw en verliest ook van West Ham United

Man United sukkelt opnieuw en verliest ook van West Ham United

07-05-2023 22:02
6

Manchester United is zondagavond opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. In Londen was West Ham United met 1-0 te sterk.

Het zijn stroeve weken voor United, dat afgelopen donderdag nog in de absolute slotfase verloor van Brighton & Hove Albion. Achterin oogt het bij vlagen kwetsbaar en ook voorin draait het de laatste weken stukken minder. United begon goed. Bruno Fernandes kreeg al snel een kans op de openingstreffer, maar zijn poging ging net naast. Ook Antony kreeg een goede kans, maar de poging van de Braziliaan miste scherpte.

Na een klein halfuur spelen sloeg West Ham vrijwel uit het niets toe. Daarbij kreeg het de nodige hulp van David de Gea, die zich helemaal verkeek op een schot van Said Benrahma. 

De tweede helft was erg matig van United-zijde. De thuisploeg was gevaarlijker en dacht via Michail Antonio op 2-0 te komen. De treffer werd uiteindelijk afgekeurd wegens een vermeende overtreding van de Engelsman op De Gea. Weghorst kreeg nog een aardige kans, maar schoot recht op West Ham-doelman Lukasz Fabianski. 

De thuisploeg speelde het duel uiteindelijk, op nog twee kansen voor Anthony Martial na, vrij gemakkelijk uit en beleeft daarmee een goede generale repetitie voor komende donderdag. Dan komt AZ op bezoek komt voor deel één van de halve finale voor de Conference League. Voor United komt plek vier nu echt in gevaar. Liverpool heeft slechts één punt minder, al speelde het wel een duel meer.