Overmars: Het is zó zwaar... Mijn hart is voor 45 procent afgestorven

Overmars: "Het is zó zwaar... Mijn hart is voor 45 procent afgestorven"

06-05-2023 11:45

Marc Overmars werd eind december getroffen door een hartinfarct en daar heeft hij nog altijd veel last van. De huidig technisch directeur van Royal Antwerp FC vertelt in Het Laatste Nieuws dat het hem belemmert in zijn werkzaamheden.

"Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. En mijn focus houden, kost energie. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven", zegt Overmars in gesprek met Marc Degryse. "Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt. Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem. Maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man. En ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben."

"Ik train met begeleiding hier, maar het is zó zwaar...", vervolgt de sportieve baas van Antwerp. "Als mensen mij vragen hoe het met me gaat, zeg ik vaak: Een been breken, daar kan je mee omgaan. Ik heb vier keer mijn knieën gescheurd – kruisbandje, kraakbeen... – maar dit is een andere blessure. Ik moet mijn krachten goed verdelen. Als er een paar belangrijke punten of afspraken op de agenda staan, dan focus ik me daarop. Om dan de dag erna even te recupereren."

Door zijn hartproblemen weet de vijftigjarige Overmars niet hoelang hij nog actief zal zijn in het voetbal. "Tien is wel veel... Want dat ik door dit vroeger op pensioen zal gaan, daar ben ik intussen al achter. Ach, het is het leven. Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken. Of je moet door de mazen van het net zijn geglipt."