Geraerts heeft profiel van blauw-zwarte trainer, kent normen en waarden van Club

"Geraerts heeft profiel van blauw-zwarte trainer, kent normen en waarden van Club"

06-05-2023 10:47
8

Nu de titel definitief verleden tijd blijkt, kan Club Brugge de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach verder opdrijven. De naam van Karel Geraerts blijft hardnekkig rondzingen op Jan Breydel. Volgens Stijn Stijnen zou die keuze alvast een schot in de roos zijn.

Stijnen en Geraerts, allebei Limburgers, kennen elkaar nog van hun periode bij Club Brugge als spelers. "Karel had met zijn uitstekende mentaliteit het profiel van een blauw-zwarte speler en hij heeft ook het profiel van een blauw-zwarte trainer", vat de oud-doelman zijn visie samen bij Het Nieuwsblad. "Hij kent de normen en waarden binnen Club, hij weet wat de fans belangrijk vinden en zou dus net als Philippe Clement geen aanpassing nodig hebben."

Daarnaast heeft Geraerts zijn kans ook gewoon verdiend dankzij zijn geweldige prestaties met Union Saint-Gilloise, meent Stijnen. "Zelfs als hij dit seizoen nog derde zou eindigen, zou dat geen afbreuk doen aan het ongelofelijke seizoen", klinkt het. Tot slot ziet Stijnen nog enkele pluspunten op het cv van Geraerts. "Een jonge trainer die het huis kent, zich bewezen heeft en in Brugge woont: hoeveel ingrediënten moet je nog meer hebben?"

Uiteraard ligt de bal in de eerste plaats in het kamp van Geraerts zelf. Die houdt de boot voorlopig vakkundig af. Eerder liet hij verstaan dat hij pas na de Play-Offs aan zijn persoonlijke toekomst zal denken. Een verlengde verblijf bij Union behoort nog steeds tot de mogelijkheden.