D’Hollander kijkt vooruit met Zulte Waregem: “Zo snel mogelijk terug naar JPL”

D’Hollander kijkt vooruit met Zulte Waregem: “Zo snel mogelijk terug naar JPL”

05-05-2023 07:40
4

SV Zulte Waregem was dichtbij lijfsbehoud in de Jupiler Pro League, toch speelt de club volgend seizoen in de Challenger Pro League. Uiteindelijk streed de ploeg tot de laatste speeldag voor lijfsbehoud onder leiding van hoofdtrainer Frederik D’Hollander. D’Hollander hoopt ook volgend seizoen aan het roer te staan bij Essevee.

D’Hollander vertelt dat hij als hoofdtrainer graag degene wil zijn die Zulte Waregem weer naar de Jupiler Pro League brengt. “Wij willen in elk geval verder werken en Zulte Waregem opnieuw naar 1A brengen, dat hebben we vanuit de staf ook kenbaar gemaakt aan het management”, deelt D’Hollander aan Het Nieuwsblad.

De nederlaag tegen Cercle Brugge zorgde ervoor dat het doek viel voor Zulte Waregem, toch gaf de ploeg aan het eind van de reguliere competitie nog een teken van leven. “Als ik nu op de voorbije weken terugkijk, zou ik ook niets anders aanpakken. We hebben een heel mooi parcours afgewerkt”, vertelt D’Hollander.

D’Hollander zag dat er eigenlijk geen foutmarge meer was, waardoor de ploeg toch degradeerde. De hoofdtrainer wil nu vooral vooruitkijken met Zulte Waregem. “De structuur van deze club is gezond en het is gewoon zaak om Essevee zo snel als mogelijk terug te brengen op het hoogste niveau, waar het ook gewoon thuishoort”, besluit D’Hollander.