Degryse over kansen Antwerp: “Toen Genk beker won, pakten ze 16 op 18”

Degryse over kansen Antwerp: “Toen Genk beker won, pakten ze 16 op 18”

04-05-2023 10:47
15

Antwerp overtuigde met een 0-2 overwinning op het veld van Union Saint-Gilloise. Dat merkte ook Marc Degryse op. De analist van Het Laatste Nieuws was verrast door de pressing die de ploeg van Mark van Bommel wist uit te voeren. 

“Jawadde, Antwerp”, klinkt het bij de analist. Een prestatie die duidelijk een indruk op Degryse naliet. “Ze kunnen vrijuit spelen na de bekerzege. Ga er maar aanstaan. Ik heb er al eens naar verwezen: het coronajaar dat Racing Genk met John van den Brom de beker won, pakten ze vervolgens 16 op 18 in de play-offs.”

Degryse verwachtte voor de wedstrijd dat Antwerp tevreden zou zijn met een punt. De analist dacht dan ook dat Van Bommel alles op de twee onderlinge duels met Racing Genk zou zetten. “Daarom had ik gedacht dat Antwerp het blok vrij laag zou zetten in Union”, geeft Degryse toe. “Niet dus. De manier waarop zij aan de wedstrijd begonnen, was ronduit autoritair. Met een hoge pressing op de defensie van Union.”

Vooral Vincent Janssen was volgens Degryse een kwelling voor de Union-defensie. “Spitsen zijn doorgaans niet de grootste liefhebbers van hardnekkig druk zetten, maar wat Janssen hier aan werk verzette, was indrukwekkend”, gaat Degryse verder. “De pressing van Antwerp maakte simpelweg dat de bezoekers voor de rust al de drie punten op zak hadden.”