'Briljante' De Bruyne de hemel in geprezen: 'Arsenal-spelers snakte naar adem'

26-04-2023 23:47 Laatste update: 27-04-2023 22:14
22

Kevin De Bruyne staat na zijn galavoorstelling tegen Arsenal in de spotlights. De Rode Duivel was vanaf de allereerste minuut een plaag voor de defensie van The Gunners en maakte uiteindelijk twee doelpunten.

'Toen Kevin De Bruyne vroeg in de tweede helft de 3-0 maakte, stonden er vier Arsenal-spelers in zijn nabijheid, compleet gebroken, snakkend naar adem. Zo voelt het om het op te nemen tegen een ongrijpbaar iemand', aldus The Guardian, dat woorden te kort komt voor de prestatie van de alleskunner.

Een kleine vijftig minuten daarvoor had hij City, na een assist van Erling Haaland, al op voorsprong gezet. "Wat een doelpunt. Briljant, echt briljant. Hij krult hem binnen van ongeveer twintig meter. Een fenomenaal doelpunt", zo becommentarieerde Sky Sports-analist Paul Merson.

De BBC zag De Bruyne 'maar weer eens spelen met zijn voortdurende klasse', terwijl 90min de Belg beoordeelt met een 9 als eindcijfer. 'Hij scoorde een geweldige countergoal en bleek een gouden koppel met Haaland, waarbij hij (De Bruyne, red.) dicht in de buurt van de spits speelde.'

Opmerkelijk was dat Haaland, die zelf in de slotfase nog de 4-1 voor zijn rekening nam, beide assists op De Bruyne gaf. Iets wat normaliter vaak andersom gebeurt. Het levert de Noor zeer indrukwekkende statistieken op.