Oppermachtig Manchester City met De Bruyne in een hoofdrol tegen Arsenal

26-04-2023 23:00
5

Een oppermachtig Manchester City heeft woensdag een grote stap gezet richting de Premier League-titel. Aan de hand van Kevin De Bruyne werd grote concurrent Arsenal met 4-1 van de mat geveegd.

Manchester City - Arsenal 4-1
Vooraf ging het veelvuldig over het belang van de topper in het Etihad Stadium. Arsenal gaf de laatste maanden rap terrein prijs en sinds vorige week had Manchester City minder verliespunten. De ploeg van Pep Guardiola liet er woensdag dan ook geen gras over groeien. Binnen zeven minuten gaf Erling Haaland de bal mee aan De Bruyne, die knap afrondde na een rush.

Het bleek de opmaat voor een groot machtsvertoon van Manchester City. De titelhouder was simpelweg veel te sterk voor Arsenal, dat er lang nauwelijks aan te pas kwam. Op de 2-0 van John Stones kort voor rust viel niets af te dingen. De Engelse verdediger kopte raak uit een vrije trap van De Bruyne. De Rode Duivel was weer goud waard voor The Citizens en de koek was nog niet op. De Bruyne schoof een kleine tien minuten na rust weer zelf de 3-0 binnen. En weer was Haaland de aangever.

City walste werkelijk over Arsenal heen. Pas in de slotminuten wisten The Gunners de eer te redden via Rob Holding, de assist kwam van invaller Leandro Trossard. Het laatste woord was echter aan Haaland. De klap is groot voor de ploeg van Mikel Arteta. Manchester City nadert de koploper tot op twee punten en heeft bovendien nog twee duels tegoed. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de equipe van Guardiola de koppositie overneemt.

Chelsea - Brentford 0-2
Voor Chelsea gaat het van kwaad tot erger. The Blues wisten ook de vijfde wedstrijd onder interim-manager Frank Lampard niet te winnen. Sterker nog, de voormalig middenvelder leed de derde competitienederlaag op rij tegen Brentford. Hoewel Chelsea al sinds 11 maart wacht op een zege, koos Lampard er weer voor om met Raheem Sterling slechts één aanvaller op te stellen.

João Félix, Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk en Hakim Ziyech zagen vanaf de bank dat hun ploeg in de eerste helft nauwelijks een vuist kon maken. Kort voor rust kwam Brentford zelfs op voorsprong, nadat César Azpilicueta de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In de tweede helft, met Pierre-Emerick Aubameyang en Mudryk meteen binnen de lijnen, voerde Chelsea de druk wel op. Ook Felix en Madueke vielen nog in, maar weer ging het mis. Bryan Mbeumo scoorde in de counter.

West Ham United - Liverpool 1-2
Een vroege openingstreffer van Lucas Paqueta werd door Gody Gakpo ongedaan gemaakt.The Reds hadden de handen vol aan de laatste Conference League-tegenstander van KAA Gent, maar wonnen uiteindelijk wel. Joël Matip kopte twaalf minuten voor tijd raak.