VP 11: Onmisbare pion bij Club Brugge, nieuw talentje voor Union?

VP 11: Onmisbare pion bij Club Brugge, nieuw talentje voor Union?

24-04-2023 13:00 Laatste update: 26-04-2023 13:26
9

Speeldag 34 bracht spektakel in de Jupiler Pro League. Club én Cercle Brugge mochten vieren, KAA Gent en Anderlecht beleefden een nachtmerrie. Deze elf spelers maakten het mooie weer. 

Vandevoordt pakt een puntje
KRC Genk was niet bepaald goed op Mambourg, behalve Maarten Vandevoordt. Hij behoedde zijn elftal verschillende keren voor een nederlaag.

KV Oostende herboren
Een herboren KV Oostende deed KAA Gent de das om. Matej Rodin was de exponent, hij won alle duels. Ook de ervaren Damien Marcq zette een sterke match neer, maar dan bij Sporting Charleroi

Op rechts kiezen we voor Hugo Siquet. De huurling is een grote meerwaarde voor Cercle Brugge en pikte weer een goaltje mee. Op de linkerkant was Gaston Avila bij Antwerp een waardig alternatief. Ritchie De Laet werd aan de kant gehouden omdat coach Mark Van Bommel het kunstgras niet vertrouwde. 

Rits, de stille kracht
Bij Club Brugge bewees Mats Rits opnieuw dat hij één van de meest onderschatte middenvelders van het land is. Met twee goals zette hij Club op weg naar een simpele zege tegen Eupen. Ook Rob Schoofs maakte er twee en droeg Anderlecht zo ten grave.

Iets hoger blijven we genieten van Arthur Vermeeren, die geen bal fout speelt bij Antwerp. Een rastalentje!

Kennismaking bij Union
Voorin kan hattrickheld Ferran Jutgla niet ontbreken. Dit keer was Club wél efficiënt. Jón Dagur Thorsteinsson telde Standard uit met twee goals, maar kon OHL niet naar de Play-Offs hijsen. 

Hou bij Union zeker de negentienjarige Casper Terho in de gaten. De Finse flankaanvaller tekende voor twee goals op KV Kortrijk. Heeft Union weer een witte raaf gevonden?