Vertonghen boos: Is onze competitie een experiment van de UEFA?

Vertonghen boos: "Is onze competitie een experiment van de UEFA?"

21-04-2023 13:00
64

Het seizoen van Anderlecht kan zondag al afgelopen zijn als paars-wit de Europe Play-Offs niet haalt. Jan Vertonghen snapt zelf 'de ballen' van het Belgische competitieformat en verbergt dat ook niet.

"Ik snap niets van die opzet", aldus Vertonghen in Het Laatste Nieuws"Alsof de Belgische competitie een experiment is van de UEFA... Echt, dat een competitie kan eindigen eind april, daar snap ik de ballen van. Natuurlijk, over de hele lijn bekeken hebben we ondermaats gepresteerd - zeker voor de winter. Maar hopelijk stopt het zondag niet."

Bijkomend probleem: in juni spelen de Rode Duivels nog interlands. Vertonghen zou dan na twee maanden pauze een wedstrijd met inzet moeten spelen. "Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. Nogmaals: ik hoop dat er nog matchen in mei zullen zijn", besluit hij.

Anderlecht speelt zondag thuis tegen KV Mechelen, maar heeft haar lot niet meer in eigen handen. Cercle Brugge en Sporting Charleroi moeten sowieso punten laten liggen om Anderlecht nog een kans te geven.