Engelse kranten: 'Verbluffende tweede helft stuurt West Ham naar halve finale'

Engelse kranten: 'Verbluffende tweede helft stuurt West Ham naar halve finale'

21-04-2023 07:20 Laatste update: 08:58
4

KAA Gent ging op Engelse bodem met 4-1 onderuit tegen West Ham United. De Engelse kranten zijn onder de indruk van de tweede helft van de Engelsen. Vooral middenvelder Declan Rice kreeg lofbetuigingen.

'De ploeg van David Moyes produceerde een briljante tweede helft door Gent met 4-1 te verslaan, waardoor een ontmoeting met AZ Alkmaar in de laatste vier eindigde', schreef Evening Standard over de indrukwekkende tweede helft van de Engelsen.

'Gent speelde de eerste helft het geliktere voetbal. Ze verplaatsten de bal met hoge snelheid en creëerden de eerste kans, de voorzet van Sven Kum en Gift Orban die zijn oog van de bal afwendde terwijl hij hem voorbij Alphonse Areola had moeten koppen', pende The Guardian over de lichtpuntjes van Gent tijdens de match.

''Declan Rice is de beste centrale middenvelder in Engeland en misschien wel de wereld': Fans loven de aanvoerder van West Ham nadat hij een prima prestatie neerzette met een verbluffend doelpunt in de 4-1 pak slaag van Gent', kopte The Daily Mail over uitblinker Rice.

'De tegenstand van de Europa Conference League was beduidend minder sexy. Twee Deense minnows, een gevallen Roemeense reus en het beste dat België te bieden heeft', schreef The Sun. West Ham united trof vorig seizoen Sevilla en Olympique Lyon in Europa.

KAA Gent staat na uitschakeling in de Conference League meteen voor een belangrijke volgende match. Gent heeft plaatsing voor Play-Offs 2 volledig in de hand en kan de 4e plek veilig stellen door KV Oostende zondag te verslaan.