Invaller Lukaku krijgt Milanese derby in halve CL na spektakelstuk vs Benfica

19-04-2023 22:55 Laatste update: 23:28
3

Internazionale mag zich opmaken voor de Milanese derby in de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won in een vermakelijke wedstrijd weer van Benfica. Het werd 3-3 in een kolkend San Siro. Romelu Lukaku viel in de tweede helft in.

Voor Benfica was het na de eerdere 2-0 een lastige opgave om de halve finale van de Champions League nog te bereiken. Na vijftien minuten spelen werd dat nog veel lastiger. Nicolo Barella zette met een prachtige actie en een precies passend schot de 1-0 op het scorebord. Daarna brak er een lastige fase aan voor Inter, waarin Fredrik Aursnes met een fraaie kopbal de 1-1 maakte

Na rust bleef de lastige periode voor Inter zich voortzetten. Benfica zette de Italiaanse tegenstander erg onder druk, maar directe kansen kreeg de ploeg niet. Die kreeg Lautaro Martínez wel en de Argentijn bracht Inter de verlossende treffer om de wedstrijd om te draaien. San Siro schudde op zijn grondvesten na de goal van de spits.

Na de 2-1 van Martinez werd het voor Inter een rustigere avond. Joaquin Correa zorgde met wederom een prachtig doelpunt nog voor een derde moment van euforie. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor Benfica. De Portugezen maakten in de blessuretijd via Antonio Silva en Petar Musa nog gelijk, maar het was niet genoeg voor de volgende ronde. Door deze overwinning over twee wedstrijden, spelen AC Milan en Internazionale dus twee stadsderbys om te bepalen wie er finalist wordt in de Champions League.