Spaanse kranten lyrisch over 'kolos' Courtois na CL-duel, perfecte 10

Spaanse kranten lyrisch over 'kolos' Courtois na CL-duel, perfecte 10

19-04-2023 07:45
2

Real Madrid versloeg Chelsea gisteren met 0-2 tijdens de kwartfinales van de Champions League. Hoofdrolspeler was Thibaut Courtois die provocaties van het Chelsea-publiek moest verdragen en ook tot een doorslaggevende redding kwam. De buitenlandse media waren lyrisch over de keeper.

'Courtois, de kolos die alles tegenhoudt', koos Marca als titel voor een artikel over de Rode Duivel. 'Reusachtig. Kolos. Enorm. Niet te passeren. Het is moeilijk om een woorden te vinden om de beste keeper van de afgelopen vijf jaar te beschrijven. Op sleutelmomenten is hij er altijd', schreef Marca verder.

AS gaf Courtois voor het optreden tegen Chelsea een perfecte score: 10. 'De wonderen die Courtois verricht zijn voor de keeper als een routine. Als Courtois de redding op de poging van Cucurella niet verricht had, had het script volledig anders kunnen zijn. Veruit de beste keeper ter wereld', schreef AS over de keeper.

Courtois keepte dit seizoen 8 maal in de Champions League en wist maar liefst 5 keer het doel schoon te houden tijdens die matchen. In LaLiga lukte de Rode Duivel dat 8 maal in 23 wedstrijden.