Mazzu zag onverdiende nederlaag bij Standard: Wij hebben het spel gemaakt

Mazzu zag "onverdiende" nederlaag bij Standard: "Wij hebben het spel gemaakt"

15-04-2023 10:36
2

Sporting Charleroi heeft een slechte zaak gedaan met het oog op deelname aan de Europe Play-Off. In het beladen duel met Standard Luik gingen de troepen van Felice Mazzu met 3-1 de boot in. Volgens de trainer had dat niet gehoeven.

Mazzu vond zijn elftal minstens de evenknie van Standard aan de boorden van de Maas. "Deze nederlaag is niet verdiend, mijn spelers hebben het spel gemaakt, met balbezit en kansen", geeft hij zijn visie over de wedstrijd bij Sporza. Vooral voor rust kon Charleroi enkele hete standjes voor het doel van Arnaud Bodart veroorzaken, maar vergat het om te scoren.

Jammer maar helaas voor De Carolo's, die een pluim krijgen van hun trainer. "Ik ben trots op de match die we hebben gespeeld, tegen een dynamische tegenstander", vindt Mazzu. "We hebben mooie dingen getoond, met meer efficiëntie in de box verlaten we het stadion met minstens een punt."

Ondanks de bemoedigende prestatie laat Charleroi dus wel een (belangrijke?) steek vallen in de strijd om de top-acht. Het blijft hangen op 47 punten, waardoor RSC Anderlecht de kans krijgt om haasje-over te spelen. Dan moeten de Brusselaars wel de drie punten pakken bij KRC Genk. Ook Cercle Brugge kan overigens op 47 punten komen, weliswaar met minder gewonnen wedstrijden dan Charleroi. De Vereniging zou dan thuis moeten winnen van Sint-Truiden.