Tuchel opvallend positief na nederlaag Bayern: 'Verliefd geworden op dit team'

Tuchel opvallend positief na nederlaag Bayern: 'Verliefd geworden op dit team'

12-04-2023 07:47
7

Bayern München-trainer Thomas Tuchel was na de 3-0 nederlaag tegen Manchester City opmerkelijk positief over zijn ploeg. De 49-jarige Duitser heeft genoten en gelooft ondanks de slechte uitgangspositie nog in de halve finales. 

Tuchel vond de uiteindelijke uitslag geen juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. "We werden afgestraft op de momenten dat we de betere waren. In de tweede helft waren we nog beter dan de eerste helft. Het was een kwestie van tijd voordat we zouden scoren. Het spel lag volledig bij ons. En toen gaven we de tweede goal weg", aldus Tuchel na afloop bij Amazon Prime.

Die treffer werd ingeleid door een fout van Dayot Upamecano, maar Tuchel zag daarbij ook de klasse van de tegenstander. "Op dit niveau word je soms vastgezet. We werden keihard afgestraft. Dat doelpunt kwam uit het niets. Hij weet zelf ook dat het een fout was en het zal ook niet de laatste van zijn carrière zijn."

Volgende week woensdag wacht de return in Duitsland, waarin Bayern volgens Tuchel allesbehalve kansloos is. "Vandaag ben ik verliefd geworden op dit team. Het was leuk om vandaag coach te zijn. We hebben onszelf verweerd en zijn sterker geworden. In de rust zeiden we dat we nog beter wilden worden in de één tegen één duels. Dat vond ik heel goed. Ook al klinkt het raar, maar ik heb me vandaag echt vermaakt."