Vanzeir ligt zwaar onder vuur en geeft racisme  toe: ‘Heb een fout gemaakt’

Vanzeir ligt zwaar onder vuur en geeft racisme toe: ‘Heb een fout gemaakt’

11-04-2023 07:00 Laatste update: 07:53
141

Dante Vanzeir ligt zwaar onder vuur in de Verenigde Staten. De aanvaller heeft zich in een wedstrijd met New York Red Bulls tegen San Jose Earthquakes racistisch uitgelaten tegen Jeremy Ebobisse.

Nu komt NY Red Bulls met een statement en een reactie van Vanzeir, die het incident toegeeft. “Ik wil me oprecht verontschuldigen richting de spelers van San Jose Earthquakes. Ik wil alles doen wat ik kan om deel uit te maken van de verandering die in onze sport en in de hele wereld moet gebeuren. Ik wil me ook excuseren bij mijn ploegmaats, stafleden, de club en de fans. Ik heb een fout gemaakt en zal de nodige stappen ondernemen om te groeien.”

Vanzeir zal elke schorsing of boete accepteren. “Ik accepteer de volledige verantwoordelijkheid van mijn acties. Hoewel het niet de bedoeling was om met mijn taalgebruik iemand te kwetsen of te beledigen. Ik weet dat ik het toch gedaan heb. Sorry. Ik accepteer elke mogelijke schorsing, boete die door de Major League Soccer en de club wordt opgelegd. Ik wil deze kans gebruiken om mezelf te verbeteren, na te denken en samen te werken met organisaties die racisme aanpakken.” 

Op sociale media zijn de supporters niet mals voor Vanzeir en wordt geopperd om hem uit het team en de competitie te verwijderen.