AZ-doelman Ryan (ex-Club Brugge) voor Anderlecht: Winnen voor Brugse vrienden

AZ-doelman Ryan (ex-Club Brugge) voor Anderlecht: "Winnen voor Brugse vrienden"

10-04-2023 21:00
14

RSC Anderlecht ontvangt donderdag tegenstander AZ in de kwartfinale van de Conference League. AZ komt donderdag op bezoek in het Lotto Park en AZ-doelman Matt Ryan (ex-Club Brugge en ex-KRC Genk) blikt vooruit op de krachtmeting tussen beide ploegen.

AZ steekt niet in zijn beste vorm en verloor dit weekend van Sparta Rotterdam. Doelman Ryan ziet de wedstrijd tegen Anderlecht als een mooie mogelijkheid om de juiste koers weer in te zetten. “We gaan zeker met respect naar Anderlecht, maar het is ook een mooie kans om een antwoord te bieden op de recente tegenvallende resultaten”, citeert Het Nieuwsblad Ryan.

Ryan herinnert zich zijn verleden in België maar al te goed, de doelman vertelt dat hij Anderlecht altijd als een lastige tegenstander heeft gezien. “Ik heb het altijd moeilijk gehad tegen Anderlecht maar mijn mooiste Brugse herinnering is wel gekoppeld aan die ploeg: de bekerwinst in 2015”, vertelt Ryan.

Ryan vertelt dat hij van de selectie van Club Brugge alleen Brandon Mechele nog kent, maar dat hij naast het veld nog veel Brugse vrienden heeft.  “Ik moet winnen voor hen donderdag”, vertelt Ryan, de doelman had zelfs de keuze om bij Anderlecht te tekenen. “Ik herinner me de precieze omstandigheden niet meer, maar ik begreep wel dat de Brugse fans niet wilden dat ik naar de grote rivaal zou gaan”, Ryan besluit door te vertellen dat Club Brugge een speciale plaats in zijn hart heeft.