OFFICIEEL: Mooi gebaar van Cercle, dat pechvogel Utkus motiveert met nieuwe deal

OFFICIEEL: Mooi gebaar van Cercle, dat pechvogel Utkus motiveert met nieuwe deal

07-04-2023 17:45 Laatste update: 17:43
4

Cercle Brugge heeft besloten om verder samen te werken met Edgaras Utkus. Zijn contract is in onderling overleg opengebroken tot medio 2026. Dat is best een mooi gebaar, aangezien de Litouwer dit seizoen nog maar nauwelijks in actie kwam door blessureleed.

Utkus had zich vorig seizoen geprofileerd als een interessante pion bij Cercle. In de voorbereiding sloeg het noodlot echter toe: door een zware knieblessure ging zowat de hele campagne al meteen in rook op. Verder dan 94 minuten, verspreid over de eerste twee speeldagen, is Utkus voorlopig niet geraakt. De middenvelder zou wel op het punt staan om zijn wederoptreden te maken.

Die terugkeer zou het gevolg zijn van maandenlang afbeulen en gemotiveerd blijven. Cercle heeft Utkus nu beloond voor die zware ijver. Normaal gezien liep de 22-jarige Litouwer straks uit zijn verbintenis, maar nu heeft hij voor drie jaar mogen bijtekenen. In de zomer van 2021 kwam Utkus over van moederclub AS Monaco. Vanaf volgend seizoen hoopt Cercle weer volop op hem te kunnen rekenen.