Van Basten grapt over Hazard: 'Stopte na WK 2018, maar heeft hij niet doorverteld'

Van Basten grapt over Hazard: 'Stopte na WK 2018, maar heeft hij niet doorverteld'

06-04-2023 11:02
14

Marco van Basten is geschrokken van Eden Hazard. San Marco zag de Real Madrid-aanvaller afgelopen weekend spelen tegen Real Valladolid en concludeert dat de voormalige Rode Duivel geen schim van zichzelf meer is.

In de studio van Ziggo Sport grapt Van Basten grapt over Hazard. "Hij is gestopt na het WK in 2018, maar dat heeft hij niet doorverteld. Dat weten ze nog niet", zegt de oud-spits, wat voor gelach zorgt bij collega's Khalid Bouhlarouz en Wytse van der Goot.

Van Basten vervolgt zijn verhaal daarna op een serieuzere toon. "Hij was bijzonder goed. Het schijnt ook dat hij geblesseerd is geweest. Dan is het altijd afwachten in hoeverre je arbeid kan leveren, dus dat is lastig. Uiteindelijk is hij geen schim van zichzelf. Hij was van wereldklasse en nu loopt hij daar een beetje te zoeken van: kan ik nog wat betekenen?"

Bouhlarouz is snoeihard in zijn oordeel over Hazard, die zijn Chelsea-vorm nooit heeft kunnen vinden in Madrid. "Ik was geschrokken. Ik denk dat hij totaal geen ritme had. Fysiek gezien is hij gewoon niet afgetraind. Dan denk ik bij mezelf: Kom op man. Je bent één van de beste voetballers ter wereld. Je maakt een transfer naar een prachtige club. Dan geef je toch alles om daar succesvol te zijn? We hebben niks meer terug kunnen zien", betreurt Bouhlarouz.