Burak Yilmaz laat zijn gezicht weer zien na vreemd bericht op Instagram

Burak Yilmaz laat zijn gezicht weer zien na vreemd bericht op Instagram

05-04-2023 18:45
1

Supporters van het Nederlandse Fortuna Sittard kunnen vooralsnog opgelucht ademhalen: Burak Yilmaz is niet bezig aan een afscheidstournee. De spits zaaide onrust met een cryptisch bericht op Instagram waarin hij zijn afscheid aan leek te kondigen. Yilmaz stond woensdag weer op het trainingsveld.

'Beste Fortuna Sittard-familie en -fans: het was een groot genoegen om voor jullie te spelen', aldus Yilmaz op Instagram. 'Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en meer succesvolle jaren.'

Voetbal International pakte uit met het nieuws dat spelers van Fortuna wellicht in staking wilden gaan vanwege problemen met het uitbetalen van de salarissen, maar dat is inmiddels gebeurd. En Yilmaz stond woensdag gewoon weer op het veld, maar onduidelijk is of er nog meer speelt.

De woorden van Yilmaz laten weinig aan de verbeelding over, maar worden volgens bronnen rond de speler verkeerd geïnterpreteerd. "Nee, dit is geen afscheid. Het was zondag een heel belangrijke wedstrijd voor Fortuna. Het is slechts een opluchting, omdat de club zich min of meer veiliggespeeld heeft in een rollercoaster-seizoen. Dat doet hij natuurlijk op een andere manier dan jullie gewend zijn. Hij heeft nog een langlopend contract bij de club."

Yilmaz zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen bij Fortuna. De intentie is dat hij na zijn carrière doorgaat in een andere rol bij de club uit Limburg.