'Vormer na verzet tóch vrijgesproken voor aansporen tot overdreven snelheid'

'Vormer na verzet tóch vrijgesproken voor aansporen tot overdreven snelheid'

24-03-2023 17:14 Laatste update: 17:19
6

Ruud Vormer heeft zich vrijdag met succes verdedigd voor de politierechter. De Nederlander van SV Zulte Waregem werd beticht van 'aansporen tot overdreven snelheid', maar heeft de vrijspraak kunnen bekomen.

Eerder dit jaar werd Vormer door de politie aan de kant gezet in Maldegem, doet Het Nieuwsblad het verhaal uit de doeken. Volgens de agent in functie zou de voormalige Gouden Schoen aan een rood licht een andere autobestuurder hebben opgepookt om met grote snelheid te vertrekken. Toen dat ook gebeurde, besloot de politie een proces verbaal op te stellen. Begin februari moest Vormer dan ook voor de rechter verschijnen. Hij kwam echter niet opdagen, waarop hij bij verstek meteen veroordeeld werd.

Daar tekende de advocaat van Vormer verzet tegen aan. In die periode had de ex-middenvelder van Club Brugge net zijn sleutelbeen gebroken, waardoor hij fysiek niet in staat was om de zitting bij te wonen. Die argumentatie werd gevolgd, zodat Vormer een herkansing kreeg. De Gentse politierechter was glashelder: "De feiten worden betwist en over het aansporen tot overdreven snelheid, daar is geen enkel bewijs voor. Vrijspraak." Volgens HNB duurde de hele zitting niet langer dan één minuut.

Uiteraard kon Vormer enkel tevreden zijn met dat vonnis. "De beschuldigingen waren compleet nonsens. Ik begreep niet waarom de politie mij aan de kant zette", aldus onze noorderbuur. Momenteel revalideert Vormer overigens nog steeds van zijn sleutelbeenletsel. Het valt af te wachten of hij Zulte Waregem dit seizoen nog zal kunnen helpen in de degradatiestrijd.