Tedesco is ambitieus met Rode Duivels: “Ik vraag geen geduld, wel begrip”

Tedesco is ambitieus met Rode Duivels: “Ik vraag geen geduld, wel begrip”

24-03-2023 09:12
4

Domenico Tedesco staat voor zijn vuurdoop met de Rode Duivels. Vanavond staat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op het programma. De bondscoach sprak met Het Nieuwsblad.

Tedesco is ambitieus, maar vraagt wel begrip aan de fans. “Ik vraag geen geduld van de fans. Ik ga er wel van uit dat iedereen begrijpt dat sommige dingen tijd nodig hebben. Kijk naar Liverpool. Dat team had ook twee à drie jaar nodig om volledig te klaar te zijn. Arsenal, nu eerste in de Premier League, met hun trainer Mikel Arteta ook. Ik vraag begrip, maar geen geduld. Ik ben immers ambitieus.”

De verwachtingen zijn hooggespannen. “Op de verwachtingen van de mensen heb ik geen vat. Bij Schalke 04 verwachtten ze een Champions League-ticket en dat heb ik hen bezorgd. Spartak Moskou stond tiende toen ik het daar overnam, maar er werd een Champions League-ticket verwacht. Ook dat heb ik gehaald. Nu verwachten de mensen ook veel en ik ga er volledig voor. Maar ik kan de verwachtingen niet veranderen. Mijn energie gaat naar de spelers.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)