Lavia voor het eerst Rode Duivel: Je ziet dat Roméo veel geleerd heeft

Lavia voor het eerst Rode Duivel: "Je ziet dat Roméo veel geleerd heeft"

23-03-2023 12:16 Laatste update: 15:37
1

Maakt Roméo Lavia vrijdag al zijn debuut voor de Rode Duivels? Eric Van Meir hoopt alvast van wel. Hij had Lavia onder zijn hoede als coach van de nationale U19 en zag meteen een groot talent. 

"Hij is heel down-to-earth, heeft geen kapsones", herinnert Van Meir zich bij Het Laatste Nieuws. "Hij was altijd rustig en viel niet op door praatjes. Roméo reageerde altijd op het veld. Hij is een voetballende middenvelder, leest het spel uitstekend, is explosief én is sterk in de duels — ook al is hij lichamelijk gezien misschien niet het prototype van een zes."

Van Meir weet dat Lavia het team nu al iets kan bijbrengen. "Inschatting. Interceptie. Vooruit spelen. Hij kan het allemaal. Een gemeten pass tussen de lijnen geven, is zijn specialiteit. Je ziet dat Roméo veel geleerd heeft door mee te trainen met de A-ploeg van Manchester City."

Lavia ruilde op zijn zestiende Anderlecht in voor een avontuur bij Manchester City, maar kon daar niet doorbreken. Inmiddels maakt hij wel indruk bij reeksgenoot Southampton. Man City zou nog een terugkoopoptie van 46 miljoen euro hebben voor Lavia.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)