Europese glorie voor Union, dat zich van kwartfinales Europa League verzekert

16-03-2023 22:46
37

Union SG blijft maar doorstomen op de Europese velden en heeft zich kunnen verzekeren van de kwartfinale in de Europa League. Het had in de thuiswedstrijd tegen Union Berlin geen kind aan de Duitse bezoekers en won overtuigend met 3-0.

Na het 3-3 gelijkspel, dat eigenlijk ook een 2-3 overwinning kon zijn, konden de Brusselaars in het Lotto Park van RSC Anderlecht Union Berlin met veel vertrouwen ontvangen. In de partij was het vooral uitkijken naar Victor Boniface, die in de heenwedstrijd met twee doelpunten nog de grote uitblinker was.

De eerste kansen waren ook meteen voor de thuisploeg. Al vroeg in de wedstrijd stond Adingra oog-in-oog met de Berlijnse doelman, maar hij wist niet in doel te besluiten. Bij de herneming trapte Boniface op de paal. Tien minuten later was het toch raak na goed stoorwerk van Adingra. De Ivoriaan bediende kapitein Teddy Teuma, die wel wist te scoren.

De bezoekers uit Berlijn raakten met niet in de wedstrijd en kwamen niet tot bij Union-doelman Moris. Het balbezit bleef vooral voor de Brusselaars, zonder echt gevaarlijk te zijn. Tot de rust bleef het 1-0.

Berlin ging met aanvallende intenties die tweede helft in en probeerde Union achteruit te drukken, maar slaagde daar niet echt in. Het zorgde ook voor enkele frustraties bij de bezoekers, veel potige tackles en ook enkele gele kaarten.

Union bleef maar overtuigen én scoren. Na goed storen van Boniface en een goede actie kreeg de uitblinker het leer tot bij Lazare, die niet twijfelde en er 2-0 van maakte. Enkele salto's al ware hij Wesley Sonck waren het gevolg. Union op weg naar de kwartfinale.

De Duitsers hadden een stevige klap gekregen en wisten de rug amper nog te rechten. Zeker niet na de rode kaart voor invaller Haberer. Het thuispubliek vierde een lang en stevig feestje, de kwalificatie was verzekerd. De 3-0 was in het slot nog bijna een feit, maar de poging van Boniface werd van de lijn gekeerd.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Union, die treffer werd afgekeurd. 2-0 dan? Niet dus. In de allerlaatste seconden was het Loïc Lapoussin die de 3-0 eindstand op het scorebord kon zetten.