Cercle Brugge wil zich tegen KRC Genk herpakken: “Anderlecht was beter”

Cercle Brugge wil zich tegen KRC Genk herpakken: “Anderlecht was beter”

14-03-2023 10:45
30

Cercle Brugge verloor met 2-0 op het veld van RSC Anderlecht en ziet paars-wit dichter sluipen. Komende speeldag wacht leider KRC Genk. Jesper Daaland is strijdvaardig.

Daaland geeft toe dat paars-wit een maatje te groot was. “We moeten toegeven dat Anderlecht beter was dan wij. Ze wisten dat ze deze match niet mochten verliezen of dat de kloof zou anders zeven punten worden. Met nog vijf matchen te gaan zou dat nog moeilijk te dichten zijn. Je voelde aan alles dat ze erop gebrand waren om een resultaat neer te zetten.”

Uiteindelijk trok Anderlecht aan het langste eind. “Er hing een enorme vibe in het stadion en het is fantastisch om in zo’n topsfeer een avondmatch te kunnen spelen. Jammer dat we het uitgerekend dan laten afweten, maar niet getreurd.”

Nu wacht KRC Genk in de competitie. “Vrijdag volgt er alweer een match en dat is goed, want je doet toch niet liever dan beslissende matchen spelen en thuis zijn we echt sterk. We hielden alle topclubs zoals Union, Standard en Club in bedwang en wonnen tegen Anderlecht en Gent.”

Het zal wel zonder Denkey moeten gebeuren na zijn rode kaart. “We zijn dus zeker ook tegen Genk niet kansloos, zelfs zonder Denkey. We zullen Kévin zeker missen maar geen enkele ploeg kan 34 matchen lang met dezelfde elf spelen. Er zijn altijd blessures of schorsingen en ook wij moeten dat kunnen opvangen”, citeert Het Nieuwsblad.