Lavalée (KV Mechelen) wint tegen ex-ploeg STVV: “Top acht nog mogelijk”

Lavalée (KV Mechelen) wint tegen ex-ploeg STVV: “Top acht nog mogelijk”

12-03-2023 21:10 Laatste update: 21:16
2

Zaterdagmiddag won KV Mechelen thuis met 1-0 van Sint Truiden VV. Dimitri Lavalée, de ex-speler van STVV, wist nu namens Malinwa te winnen en reageert op de belangrijke overwinning in de Jupiler Pro League.

De belangrijke overwinning van Mechelen op STVV kwam via een late discutabele strafschop. Lavalée begrijpt de frustraties aan de kant van STVV. "Ik kan het standpunt en de frustratie bij STVV goed begrijpen”, vertelt Lavalée aan Het Laatste Nieuws.

Door de zege van Mechelen staat de ploeg er nu weer een stuk beter voor in de Jupiler Pro League. De verdediger gelooft niet dat Malinwa zich nog zorgen hoeft te maken om degradatie. “Ik denk dat we nu wel mogen zeggen dat we gered zijn. We kunnen de focus nu naar boven verleggen”, vertelt hij.

Lavalée is vol vertrouwen voor de rest van het seizoen. De centrale verdediger van Mechelen weet dat er nog vijf wedstrijden te spelen zijn en gelooft in een stunt. “Het doel is om die top acht te halen en dat is nog altijd mogelijk”, besluit Lavalée.

Mechelen bezet op dit moment de dertiende plaats in de Jupiler Pro League met 33 punten. De nummer acht positie geeft recht op de Play Off 2, daar staat op dit moment Cercle Brugge met zeven punten meer.