Cercle-doelman Warleson speelt wereldpartij, maar ziet Anderlecht toch winnen

12-03-2023 21:04
75

RSC Anderlecht wist zondag de speeldag af te sluiten met een beresterke partij tegen Cercle Brugge, maar raakte toch niet verder dan 2-0 tegen de Vereniging. Daar mogen de Bruggelingen vooral doelman Warleson voor bedanken, die misschien wel de wedstrijd van zijn leven achter de rug had.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal kon RSC Anderlecht met een pak vertrouwen Cercle Brugge ontvangen, dat echt een driepunter nodig had om nog in de top acht te geraken. Bij paars-wit kreeg Islam Slimani ook een basisplek, die meteen bedankte voor het vertrouwen.

De Algerijn had maar weinig tijd nodig om Anderlecht op voorsprong te brengen en kon het publiek na slechts negen minuten voetballen al doen vieren. Ook daarna bleef het één Anderlecht wat de klok sloeg, dat kans na kans wist te creëren.

Ondanks die veelvoud aan kansen kwam er maar geen tweede doelpunt aan te pas. Het vizier stond niet scherp, maar vooral een uitstekende Cercle-doelman Warleson kon Anderlecht meermaals van die tweede treffer houden.

Onder andere Verschaeren, Slimani en Dreyer kregen kansen, maar 'muur Warleson' hield het op 1-0 tot de rust. Hij zag terwijl ook hoe zijn ploegmaats maar geen greep kregen op de partij en Bart Verbruggen amper tot niet in actie brachten.

Anderlecht gaf in de tweede helft niet op en bleef maar zoeken naar dat tweede doelpunt. Het liet echter te veel kansen liggen en als het Warleson niet was, was het wel de lat die de indrukwekkend Brusselaars het scoren wist te beletten.

Na ook een sterke start van de tweede helft verwaterde het spel wat bij Anderlecht, wat Cercle Brugge de kans gaf om zich toch terug in de partij te knokken. Dat leverde een kwartier voor tijd zelfs bijna een gelijkmaker op, maar Bart Verbruggen ontsnapte.

Cercle Brugge beter in de wedstrijd, maar het doelpunt viel dan toch aan de overzijde. Slimani scoorde zijn tweede van de avond, al was er even twijfel over buitenspel. De VAR bekeek de fase en keurde het doelpunt toch goed. Dat Kevin Denkey in het slot ook nog rood kreeg, hielp Cercle Brugge niet. Het bleef dan ook 2-0.